Sodavands-test

Jeg læste for længe siden om et eksperiment, hvor en masse mennesker var blevet bedt om at vælge deres favorit – Cola eller Pepsi. Med dåsen i hånden valgte langt størstedelen Cola som favoritten. Men under blindsmaging, hvor der kun var smagen at forholde sig til, valgte flertallet Pepsi.

Den har jeg tit fået smidt i hovedet når jeg nævner for folk, at jeg virkelig elsker min Cola og hellere vil undvære end at drikke uoriginalt. Derfor har vi i et stykke tid nu snakket om at lave blindsmaging på de regulere “colaer”, vi nu kunne opstøve, dvs. ingen light-produkter og lignende.

Mål 1 var at se om det var muligt for os at gætte os frem til hvilken sodavand var i hvilket glas. Mål 2 var at give point fra 1-4 til de fire sodavand, baseret på smagen. Men hvordan gik det så?

Jeg startede med at gætte, og kunne på lugten alene gætte, at der i glas nummer 1 var ægte Cola. Harboen gættede jeg også hurtigt (fordi den er æddermanme vammel-sød) men Freeway og Pepsi havde jeg det lidt mere udfordrende med – gættede rigtigt i første omgang, men endte med at bytte om før sidste bet var lagt.

Målscoren endte selvfølgelig med at min højtelskede Cola fik toppoint – og at manden valgte Pepsien over Colaen, til stor shock for ham og stor underholdning for mig!

Vi skiftedes selvfølgelig til at hælde op for hinanden, så det var 100% fair for begge. Nu overvejer vi at gøre det til en fest leg herhjemme hvor vi afprøver forskellige varer og ser både hvor gode vi er til at smage/gætte os frem, men også om vi ikke kunne erstatte nogle af de dyrere udgaver med de billigere, hvis vi alligevel ikke kan smage den store forskel.

Skriv et svar