Noget om sund(ere) jul og granatæbler

I år er tredje jul vi holder hjemme selv hvilket selvfølgelig betyder at jeg står for alle forberedelserne. Misforstå mig ikke, både mand og mor har tilbudt at hjælpe til, men jeg kan ikke når folk forstyrrer mig i køkkenet så jeg har takket nej – der er jo også nogen, der skal underholde ungerne mens jeg er i køkkenet.

Jeg har dog sagt ja tak til hjælp med at pakke gaver ind så min mand har hjulpet og vi er færdig med dem alle ud over én – vi har fundet en billigt, brugt laptop så den store kan få lov til at spille Minecraft på sit eget.

Maden er der også godt styr på, andet end at jeg stadig ikke er helt god til det der med sprøde svær – men øvelse gør mester! I år tænkte jeg at vi ud over den standard varme rødkålssalat kunne prøve noget lidt andet også. Jeg synes rødkålssalat med appelsin smager rigtig godt, men det kræver jo så også lige lidt granatæblekerner. Nemt klaret, for vi køber da bare en bakke, ikke? Nope, for der var ikke én tilbage i Bilka. Men de havde massevis af granatæbler, så jeg indså at jeg i morgen bliver ekspert i at ordne sådan nogle… Som bonus tog vi en scan-selv kasse og den frøs fast efter vi havde kørt granatæblerne igennem. Hvorfor? “Det problem har vi haft med alle granatæbler i dag, der er intet vi kan gøre andet end at vente og håbe den virker igen lige pludseligt”.

Jeg siger jer – den unge kvinde var meget tålmodig med tanke på at det er lillejuleaften og hun arbejder i Bilka. Jeg havde nok smadret hovedet ind i vægen gentagne gange for at komme hjem fra det menneskemylder og dumme kassesystemer for lang tid siden.

Men ja, jeg ville lyve hvis jeg sagde at jeg ikke ser mest frem til sovs og franske kartofler, for det gør jeg, sund eller ej…

Skriv et svar