Måned på budget – uge 1 & 2

Så er de første to uger af min “udfordring” gået.  Jeg fik lidt ekstra motivation i form af en bank, der havde problemer, så manden fik sin SU men manglede sit lån og jeg fik intet. Derfor var jeg også spændt på om det faktisk ville være nemmere at holde sig inden for grænserne med en reel grund og ikke bare som “for sjov” udfordring.

Nedsætte madbudgettet:

Til en start kan jeg med det samme sige – vi holdte os ikke til madplanen. Det har simpelthen været ulideligt varmt og ingen har været synderligt sultne, og da slet ikke efter chilli con carne og lasagne… Vi har mest levet af koldskål (fundet til en 5’er og købt godt ind af) samt brød med pålæg. Men det har jo også været dejligt billigt 😉

I går fik vi den første rigtige omgang aftensmad i lang tid – kyllingeburger. Jeg forsøgte mig med min egen chilli mayo og den smager bare såååh godt. Så det er i hvert fald noget, der skal laves igen – det “kostede” mig 2 æg, lidt salt, en smule citronsaft og et par dl solsikkeolie. Vi brugte kyllingen fra Skagenfoods madspildskasse og holy crap, den er så meget bedre end den vi plejer at købe i Bilkas gigantiske XXL pakke. Jeg er ikke fan af kød generelt set, men foretrækker helt klar okse og kalv – svinekød lugter (og smager) lidt for sødt for det meste og kylling er ofte meget senet – men jeg kan da godt smage nu, at det er prisen og ikke kødet, der er grund til dét!

Vi har allerede snakket om at skære ned på kødet og købe mere frigående, af mange grunde, og det her hjælper kun på overbevisningen om, at det er en god idé. Jeg håber vores udfordring her kan få os mere motiveret til at prioritere dét over alt muligt andet fremover.

Undgå at smide mad ud ved at bruge flere af resterne:

Med det ment, at de rester, som opstår af at ungerne smider med det på gulver og efterlader gennemtyggede på tallerkenen ikke gælder. Dem har jeg accepteret at leve med i et par år. Nej, her snakker vi om de rester, som jeg (eller rettere, manden og jeg) er skyld i. I kender dem godt – der var én tomat tilbage, der fik lov til at gro hår, 1/4 agurk der nåede at blive blød, en glemt pakke pålæg ude på køkkenbordet… Vi gør det alle, men jeg hader at gøre det, og jeg var SÅ godt til ingen rester indtil jeg fik børn (og mand, hø-hø).

Og jeg kan kun sige – absolut ingen forbedring. Buh. Det er svært at opbruge rester når man ikke følger madplanen og når ingen spiser. Jeg håber at det her skønne regnvejr vender om på dét.

Huske at fodre ungerne af før vi kører nogen vegne + huske deres drikkedunk:

Det bliver hurtigt dyrt med 3 små juice og 6 pølsehorn fra bageren HVER gang man er i Bilka. Vi har faktisk husket at fodre dem godt af (altså, det gør vi skam normalt også, men nogle gange går der jo lige to timer før man tager afsted og så bliver man i tvivl om de nu er rigtigt sultne, og så ender vi hos bageren) men altså ikke været super gode til drikkedunkene. I stedet gør vi os mere umage med at have jucie med hjemmefra (RET meget billige, skulle jeg hilse at sige) samt købe vand med i stedet og dele det ud i de plastikkopper vi har i bilen.

Finde (billige) alternativer til snacks:

Den har faktisk været overraskende meget nemmere end forventet – vi har ikke rigtigt købt så meget. På to uger har vi sammen købt 3 pakker kiks til ungerne, 3 poser chips på tilbud og så har maden haft købt et par chokoladebarer med hjem. Det er normalt ca. halvdelen af en normal uge hos os, hvis overhovedet, så jeg er positivt overrasket.

I for øvrigt har vi været voksne og skiftet elselskab – det hjælper ikke her og nu men en næsten 6.000 kr besparelse på et år er altså en MEGA forskel, især med tanke på at det er den samme strøm, der kommer ud af stikkontakten!

Skriv et svar