Madspildskasse fra Skagenfood (frugt & grønt)

Jeg hader at smide mad ud og elsker at spare penge, så alle tiltag, der kan hjælpe mig med de to ting, er jeg meget interessert i at prøve. Derfor var jeg også ret nysgerrig da jeg fandt ud af, at Skagenfood har en madspildskasse, hvor det frugt og grønt, der bliver tilovers fra måltidskasserne, bliver fordelt ud i og som man så kan bestille. Det er økologisk frugt og grønt så man kan absolut gøre det billigere hvis selv tager i butik og køber det billigste, men selv på 2 x SU må jeg indrømme, at den der “mommyness” slår igennem og vi prioriterer bedre kvalitet så meget som muligt nu hvor vi ikke kun er os to mere. (Samtidig spiser jeg selv rester, der har stået 5 dage i køleskab, så man er i hvert fald ikke i tvivl om hvem der bliver prioriteret højst her i huset, haha).

“Twistet” er, man aldrig ved hvad man får, da det afhænger af selve måltidskasserne fra gang til gang, og det kan man jo så tage som man vil – jeg har læst reviews, der synes konceptet er møgfedt, og reviews der synes det var sååå træls at få X, Y og Z fordi de ikke vidste hvad de skulle med det.

Personligt hører jeg til typen, der elsker at prøve nyt og vi er ikke spor kræsne herhjemme (minus ældstebarnet) så jeg ser det som en positivt ting, at man kan stå med noget nyt og udfordrende, som man måske ikke har fået at spise før.  Det vitterligt eneste jeg ikke gider, er chillier i store mængder og så iceberg salat. Så tænker det nok skal gå an medmindre kasse efter kasse er fyldt med 90% iceberg 😉

Vi bestilte lørdag eller søndag, med levering til fredag (som er det eneste valg). Her er mit indtryk og min bedømmelse af den.

Levering:

Smooth levering. Kasserne blev leveret lidt efter midnat foran hoveddøren og jeg fik en SMS omkring det kl. 7.15 så absolut ingen forstyrrelse. Tingene har holdt sig helt fint trods varmen, som jeg ellers havde bekymret mig lidt om. Leveringen var inkluderet i prisen. Det passer mig også fint at det er levering om fredagen da jeg laver madplan i weekenden.

Indhold:

Denne uges indhold (for mit vedkommende) så sådan her ud:

Frugt: 3 donutferskner, 4 æbler, 3 bananer, 1 ananas
Grønt: 1 iceberg (haha, hurra for det), 1 hvidkål , 1 spidskål, 1 bakke champignoner, 2 agurker, 1 squash, 1 håndfuld rødbeder og 1 glaskål.

Anyhow. Jeg er tilfreds med udvalget da vi spiser meget kål, champignoner og squash. Agurker kan man altid bruge, rødbederne glæder jeg mig også til at finde på noget spændende med. Har overvejet at prøve at sylte dem. Glaskålen er guld værd til en omgang langt mere spændende tzatziki.

Frugt er frugt og kan jo altid spises, omend lige mine ikke er så glade for frugt med “hår” og jeg er vildt allergisk over for alt frugt der ikke er citron, appelsin og vindruer. Heldigvis er der jo altid mulighed for at give noget videre hvis man ikke selv kan spise det 😉

Kvalitet:

Jeg har handlet en del mad online og ved at kvaliteten kan være yderst varierende, så var da “spændt” på hvordan den ville være her. Alle stykker frugt og grønt er udmærket (hvis man ellers ikke er bange for at alt ikke er lige stort og glat 😉 ) så topkarakterer på dét punkt.

Pris:

Vi har givet 160 kr for kassen inkl. levering. Til sammenligning ville alle tingene have koster 180 kr hos nemlig.com (hvor vi ofte handler) og der er ikke inkluderet levering eller det faktum, at de har en 400 kr minimumsbestilling. Så det er alligevel 20 kr sparet på selve varene hvilket jeg synes er helt okay (:

Downsides:

Det kunne være godt hvis der var specifikke ting man kunne frabede sig (fx. iceberg salat, som mange jo elsker og det derfor nok kommer til at være med ofte, kan jeg forestille mig) men jeg forstår udmærket hvorfor det ikke er en mulighed.

En anden ting selvfølglig at man altid godt kunne tænke sig liiidt mere økonomisk “win” men i dette tilfælde vil jeg sige det er helt okay, for jeg kan godt lide tanken om at man redder maden samtidig med at man får noget andet at spise end hvad man måske er kørt lidt (meget) død i.

Samlet bedømmelse:

Jeg var lidt bekymret om vi nu ville få en masse kedeligt frugt og grønt, masser blandede poser salat og sådan, men det er alt sammen noget man kan bruge fra bunden af og til en god omgang interessante retter. Det er stensikkert noget vi prøver i hvert fald et par gange endnu for at se om vi skal have et fast abonnoment.

Selvom det kunne være fedt, er intet sponsoreret 😉

1 comment / Add your comment below

Skriv et svar