11 ting, man ikke skal sige til en drengemor

Vi har som sagt 3 skønne drenge – Alexander på 5 år og Dean og James på 21 måneder. Jeg har altid troet, at jeg ikke skulle have børn. Tanken om at skulle være ansvarlig for et andet menneske var mig utrolig fjern. Men som tingene ville det blev jeg altså mor til tre stykker, helt frivilligt 😉

Både manden og jeg er meget lykkelige for vores tre sunde og raske drenge og har på absolut intet tidspunkt haft ønsket om, at den ene var en pige, eller være skuffet over, at vi nok aldrig får oplevet at være forældre til en pige. Desværre er vores omgivelser bare ikke helt af samme mening.

Som jeg tidligere har nævnt at vi haft en del dumme kommentarer smidt i hovedet på os omkring det faktum, at alle tre af vores unger er det samme køn. Jeg har valgt 11 af de oftest sagte (og mest dumme) kommentarer her:

1. “Skal I ikke snart have én mere?”
“Tre drenge er jo meget, I må da også have lyst til en pige”. Alt sammen sagt til mig hos lægen da ungerne var FIRE MÅNEDER GAMLE og jeg var ved at få målt blodtryk for at FÅ P-PILLER. Nogle gange tænker folk virkelig bare med den forkerte del af kroppen.

2. “Så må vi håbe at den næste bliver en pige”
Igen må jeg lige påpege, at vi har TRE børn. Jeg elsker at folk ligesom antager, at vi lige finder plads og råd til at opdatere hus og bil i håb om at ramme 50/50 på at den næste bliver en pige. Og i det hele taget antager at vi ønsker os en pige.

3. “Hvor ærgerligt at I så aldrig får en pige”
Den omvendte af nummer 2: “Vi ved I har tre så I kan UMULIGT få en fjerde, nu er toget kørt”. Med tanke på min alder og på at det ikke er dig, der bestemmer, moster Karen, så tænker jeg at vi lader mig og manden om at bestemme, om der kommer en nummer fire, uanset køn. Desuden er drenge nemmere at få tisset af når man er ude på køretur 😉

4. “Drenge er slemme som små men de er SÅ meget nemmere som teenagere”
Ofte er det folk uden børn, der kommer med dén. Ja, jeg har aktive børn, men det har mere at gøre med den personlighed de har arvet fra mig, end det har med deres køn. Jeg drev min mor til vanvid som lille mens mine brødre var drømmebørn. Siger det bare.

5. “I det mindste er alle drenge mors drenge”
Altså, jeg har da én ud af tre – tæller det? Storebror har været fars dreng 100% fra start af. Tvillingerne skifter fra mig til far og tilbage igen som det nu lige passer dem, selvom de hver især hælder mest til én forældre hver. Så igen, nope.

6. “Ej hvor syndt at du aldrig bliver mormor”
Da jeg var en lille pige var min yndlingsperson på jorden (næst efter min lillebror) min farmor. Jeg elsker hende stadig enormt højt, hun betyder alt for mig. Så hvorfor automatisk antage, at kun mormor dur?

Her har ungerne en mormor, farmor og farfar – alle tre er lige velkomne i vores liv og jeg ser absolut ikke min dejlige svigermor som værende mindre værd som bedsteforældre. Kvinden opdragede trods alt min mand, der per hans egen og hans søstres fortællinger, ikke var en rolig teenager 😉

7. “I det mindste så slipper du for “snakken”, for den må far tage, haha”
Herhjemme går vi ind for at opdrage sammen så “snakken” skal også nok blive taget sammen, eftersom far kan hjælpe med det mor ikke kan, og mor kan hjælpe med det far ikke kan. Husk lige venligst at drengemødre er 100% lige så ansvarlige for at undgå uønsket graviditet, tak!

8. “I må have været skuffede da I fandt ud af, at begge tvillinger var drenge!”
Nej, jeg var edderspændt lykkelig over at gå fra scanningen velviddende at mine unger var helt som de skulle være. Men tak for bekymringen.

9. “Din mand må være overlykkelig”
Det er han absolut også. Han havde også været overlykkelig hvis vi havde tre piger. Eller to af hver. Eller én pige og to drenge. Eller – you get the point. Nu er jeg tilfældigvis gift med en mand, der elsker sine børn for hvem de er. Men fint at du antager, at mænd ikke ønsker sig døtre. Siger mere om dig end dem.

10. “Virkelig – tre drenge!?”
Yes, sære fremmede kvinde i Bilka, jeg ved utroligt nok godt hvor mange børn jeg har og hvilket køn de er. Men jeg kan godt forstå du virker lidt usikker på min mentale tilstand – det er jeg ofte også selv.

11. “Godt det ikke er mig”
Ja, jeg vil også hellere at det er mig end dig, for at være ærlig, så vi er da enig om noget her!

Har I andre “en-køns-forældre” fået lige så dumme kommentarer med på vejen?

Skriv et svar